Gepost op

Gouden medaille KÜCHE AWARD

Nadat Winterhalter reeds de FCSI Awards voor zowel de PT-Serie als Producent van het jaar 2015 werd bekroond, heeft de doorschuifvaatwasmachine-serie nu met de Gouden medaille de Duitse KÜCHE AWARD wederom een onderscheiding ontvangen.

De Chef-koks en managers van de Duitse professionele keuken hebben besloten, welke innovaties met de KÜCHE AWARD 2015 worden bekroond. Winterhalter Duitsland verzekerd zich met de PT ClimatePlus van de Gouden medaille in de categorie Spoeltechniek & Hygiëne.

Als eerste producent heeft Winterhalter in doorschuifvaatwasmachines optioneel een efficiënte Warmtepomp geïntegreerd. Zowel de thermische energie van de hete stoom uit de binnenruimte van de machine als de omgevingslucht in de keuken worden gebruikt om het koude toevoerwater te verwarmen. Tegelijk wordt de warme lucht in de spoelkeuken door de Warmtepomp van de PT ClimatePlus actief gekoeld en ontvochtigd.

Daarbij wordt het energieverbruik door de warmteterugwinning per spoelcyclus tot 51% verminderd. De aan de omgeving afgegeven warmte-uitstoot verminderd zich door het klimatiserende effect met 75% en maakt met voldoende ventilatie een aparte afzuigkap boven de doorschuifvaatwasmachine overbodig. Dit leidt tot verdere besparingen und maakt de installatie ook in historische gebouwen mogelijk: Argumenten, die ook de KÜCHE-lezer overtuigden.

Thomas Pfeiffer, bedrijfsleider van Winterhalter Duitsland: „We zijn verheugd om deze onderscheiding te ontvangen. Dit bevestigt onze rol als innovatieleider en bewijst dat wij erin geslaagd zijn met onze baanbrekende technologie wederom nieuwe normen op het gebied van commerciële vaatwastechniek te zetten. Met de PT-Serie en de nieuwe ClimatePlus optie bieden wij krachtige en zuinige vaatwasmachines, die sterk kunnen bijdragen aan de kwaliteit van werken.“

In Mei heeft Winterhalter de prestigieuze FCSI (Foodservice Consultants Society International) Award voor „Producent van het jaar 2015“ gewonnen, welke op de Foodservice FCSI EAME (Europa, Afrika, Midden Oosten) Conferentie in Madrid werd uitgereikt. De FCSI juryleden ware erg onder de indruk, dat bij Winterhalter als eerste in de branche alle doorschuifvaatwasmachines van de PT-Serie standaard met energieterugwinning uitgevoerd zijn.

bron: http://www.winterhalter.nl/bedrijf/nieuws/?tx_ttnews[tt_news]=876&cHash=14799e1a12f6dd4f2e182feb9383c4f7